Waarom is het badkamermeubel met dubbele wasbak zo populair (2024)

Als u al wat badkamermeubels heeft bekeken, dan heeft u vast opgemerkt dat een badkamermeubel met dubbele wasbak ook een optie is.

Sterker nog, tegenwoordig bestaat een groot deel van het assortiment uit dit soort meubels. Dit komt doordat het steeds populairder wordt. Nu vraagt u zich natuurlijk af waarom dat zo is. Wat zijn nou de voordelen van zo'n groot badkamermeubel? En is het wel echt handig om dit te plaatsen in een badkamer? De reden waarom men steeds vaker kiest voor dit product, leggen we in deze blog uit!

De verschillende redenen waarom men kiest voor een dubbele wasbak

Waarom men kiest voor een badkamermeubel dubbele wasbak, kan verschillende redenen hebben.

Ideaal wanneer er meerdere mensen in huis zijn

De meeste mensen moeten hun badkamer delen. Sommigen met hun gezin en anderen met huisgenoten. In beide gevallen komt het nog weleens voor dat meerdere personen tegelijk in de badkamer willen zijn. Vooral tijdens de ochtendspits kunnen er regelmatig ruzies ontstaan om bij de wasbak te komen. De oplossing hiervoor is simpel: een dubbele wastafel. Dit zorgt voor voldoende ruimte voor ieder gezinslid, wat voor velen de belangrijkste reden is om te kiezen voor een badkamermeubel met dubbele wasbak.

Ook bespaart dit een hoop tijd. U hoeft namelijk niet te wachten totdat de ander uit de badkamer is. Zo kunnen twee mensen zich tegelijkertijd klaarmaken, waardoor de één niet opgejaagd wordt en de ander niet te laat komt. Ideaal dus!

Meer opbergruimte

Een andere reden om te kiezen voor een badkamermeubel met dubbele wastafel, is het feit dat er een hoop meer opbergruimte beschikbaar is. De lades zijn een stuk breder en boven op het meubel is er natuurlijk ook meer ruimte beschikbaar. Dit kan ook een bepalende factor zijn voor mensen, omdat er natuurlijk best een hoop producten aanwezig zijn in de badkamer. Denk bijvoorbeeld eens aan handdoeken, zeepflessen, shampoo, haarproducten, tandenborstels en meer. Vooral als u een groot gezin heeft kan het lastig zijn om overal een plekje voor te vinden. Een groot badkamermeubel plaatsen helpt daar natuurlijk bij. Mocht dit alsnog niet voldoende zijn, dan kunt u ook een kolomkast en/of een spiegelkast erbij plaatsen. Beide opties zorgen voor meer opbergruimte, wat natuurlijk altijd handig kan zijn in de badkamer.

Vindt u het belangrijk dat ieder gezinslid een eigen lade krijgt? Dan kunt het best filteren op vier lades. Bij Sanexo is dit het meest aantal lades uit ons assortiment. Heeft u het perfecte badkamermeubel gevonden, maar heeft het maar twee lades? Dan kunt u er altijd nog voor kiezen om een ladeverdeler aan te schaffen.

Een badkamermeubel met dubbele wasbak oogt luxe

Laten we eerlijk zijn: het oog wil natuurlijk ook wat. Om op een eenvoudige manier een luxe element toe te voegen aan de ruimte, kunt u kiezen voor een badkamermeubel met dubbele wastafel. Het zorgt namelijk voor een hotelgevoel, wat automatisch luxe aanvoelt. Als u een nog chiquer uiterlijk wil, dan kunt u ook kijken naar een breed wastafelonderkast waar u vervolgens twee losse waskommen op plaatst. Een opbouw waskom is razend populair op het moment, met name voor de moderne badkamer.

Er zijn dus drie redenen waardoor het steeds populairder wordt:

  • U kunt met meerdere mensen tegelijk gebruikmaken van het meubel;
  • Het zorgt voor meer opbergruimte;
  • Het oogt luxe.

Waar u rekening mee moet houden als u het aan wil schaffen

Als u eraan denkt om een badkamermeubel met dubbele wasbak aan te schaffen, dan zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ondanks het feit dat het een fantastische toevoeging aan de ruimte is, heeft het wel een aantal mogelijke minpunten.

Een meubel met dubbele wastafel is duurder

Dat een badkamermeubel met twee wasbakken duurder is dan de kleinere variant, is natuurlijk onvermijdelijk. Toch kan dit een dealbreaker zijn voor sommigen, waardoor het belangrijk is om hier rekening mee te houden. Vooral als u nieuw sanitair voor de hele badkamer koopt, kunnen de kosten aardig oplopen.

Kiest u voor een hoogwaardige afwerking? Dan kan het wel eens een duur grapje worden. Toch kan dit een belangrijk punt zijn om over na te denken, want hoe hoger de kwaliteit, hoe minder onderhoud het vergt. Het is natuurlijk zo dat u met een breder meubel langer bezig bent met schoonmaken, maar door het juiste materiaal te kiezen, kunt u dit beperken.

De lengte van de muur kan bepalend zijn

Ook is het belangrijk dat het meubel geïnstalleerd wordt aan een muur die lang genoeg is. Wij raden u aan om een muur aan te houden met een minimale lengte van 180 centimeter. Zo heeft u voldoende loopruimte en oogt het badkamermeubel niet te massief. Als het namelijk maar net past, dan bestaat er een kans dat de ruimte kleiner lijkt dan dat het is. Als uw muur dus net groot genoeg is, raden wij aan om het goed te overwegen.

Een variant: twee wastafels naast elkaar

Als u liever niet één groot meubel heeft, kunt u er ook voor kiezen om twee enkele wastafels naast elkaar te plaatsen. U kunt dan variëren in hoogte, wat ideaal is als er kleine kinderen in het gezin zijn. Zij hebben dan een eigen wastafel waar zij gemakkelijk bij kunnen. Klimmen op een gevaarlijk krukje is zo verleden tijd, wat gelijk voor een veiligere badkamer zorgt. Zijn de kinderen na een paar jaar enkele tientallen centimeters groter? Dan kunt u gemakkelijk het meubel een stukje hoger hangen, zodat het alsnog één groot meubel zal lijken.

Benieuwd hoe zo'n meubel er in het echt uitziet?

Op foto's is het altijd lastig in te schatten hoe groot zo'n meubel in het echt is. Om dat beter te kunnen zien, bent u bij ons altijd welkom in onze showroom. U kunt daar meerdere varianten bekijken en vragen stellen aan de specialisten. Ook kunnen zij voor u een tekening maken van uw toekomstige badkamer, inclusief badkamermeubel met dubbele wasbak. Zien we u snel in Wernhout?

Waarom is het badkamermeubel met dubbele wasbak zo populair (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5921

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.